• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Internet marketing

Internet marketing

Τι είναι το Internet Marketing;

Το Internet marketing, γνωστό και ως web marketing, e-marketing, online marketing ή ψηφιακό μάρκετινγκ, αναφέρεται στη χρήση του διαδικτύου για την προβολή και τη διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών μιας επιχείρησης.

Το Internet Marketing δεν περιορίζεται μόνο στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, αλλά επεκτείνεται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων ψηφιακών μέσων. 

Το Internet Marketing περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους και σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές μορφές διαφήμισης, δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο προφίλ της επιχείρησης σας στην αγορά και σας προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα επιτυγχάνοντας μετρήσιμα αποτελέσματα. 
Oι σημαντικότερες μορφές Internet Marketing είναι οι παρακάτω:   
  • Το Search Engine Optimization (SEO). Αφορά όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε μια ιστοσελίδα να εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αναφερόμενη σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Στόχος είναι κατά την πραγματοποίηση μιας έρευνας αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, η ιστοσελίδα μας να καταχωρείται στα υψηλότερα αποτελέσματα και με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά της.
  • Το Social Media Marketing. Ααποτελεί μία σύγχρονη επιλογή των δυναμικά αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, µε σκοπό την ανάπτυξη αλληλεπιδραστικών τρόπων συνεχούς επικοινωνίας µε το καταναλωτικό κοινό τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, blogs, Pinterest, κλπ.) χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικά κανάλια επικοινωνίας με τους καταναλωτές, αναπτύσσοντας έτσι μια διαδικτυακή κοινότητα. Είναι ένας τρόπος µε το οποίο μπορεί μια επιχείρηση να διεισδύσει σε στοχευμένες αγορές, άμεσα, αποτελεσματικά και οικονομικά. Βασικός στόχος του social media marketing είναι να αξιοποιήσει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσει ή να διατηρήσει επισκέπτες – καταναλωτές, αυξάνοντας παράλληλα την αναγνωρισιμότητα του brand name του πελάτη.    
  • Το Paid Search Marketing ή pay-per-click (PPC) marketing ή cost-per-click (CPC) marketing περιλαμβάνει την εμφάνιση ιστοσελίδων στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης μέσω πληρωμένης διαφήμισης. Με τη δημιουργία διαφημίσεων, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά, μπορούμε να δημιουργήσουμε αύξηση επισκεψιμότητας σε μια ιστοσελίδα, να προωθήσουμε μια συγκεκριμένη προσφορά και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα ενός brand.    
  • Το Email Marketing αποτελεί μέθοδο άμεσης προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών και βασίζεται στην αποστολή email σε λίστα του πελατολογίου μίας επιχείρησης. Αποτελεί έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της σχέσης μιας επιχείρησης με το πελατολόγιό της, δημιουργώντας επαναλαμβανόμενες πωλήσεις με σχετικά χαμηλό κόστος. 

 

Στην Art On Web αναπτύσσουμε τη διαδικτυακή σας παρουσία μέσω των πρακτικών του Internet Marketing απόλυτα προσανατολισμένοι στις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες, τους στόχους και τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας. Αξιοποιείστε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της επιχείρησής σας και να αποκτήσετε στοχευμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα επικρατώντας απέναντι στον ανταγωνισμό

Εάν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε κοινό το οποίο ανήκει σε σημαντικά μεγάλη γεωγραφική περιοχή, τότε πρέπει οπωσδήποτε  να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη στρατηγική προκειμένου να φέρετε τους δυνητικούς πελάτες στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να τους πείσετε να αγοράσουν τα προϊόντα σας.
Το internet marketing έχει αλλάξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια  και συνεχίζει να αλλάζει κάθε μέρα.
Εμείς σας προσφέρουμε ουσιαστικά όλα τα είδη των υπηρεσιών, από το social media marketing μέχρι ολοκληρωμένο πλάνο για την  βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Υλοποιούμε μια σειρά από ψηφιακές δραστηριότητες ψηφιακού μάρκετινγκ οι οποίες θα  οδηγήσουν νέους  επισκέπτες  στην επιχείρηση σας και θα τους μετατρέψουν σε νέους πελάτες.

Κατά τη φάση της στρατηγικής και σχεδιασμού, θα καθοριστεί ο σωστός συνδυασμός της τακτικής για να πάρετε την καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας.
Είμαστε συνεχώς σε αναζήτηση νέων τάσεων και  χρησιμοποιούμε ό,τι μαθαίνουμε από λογισμικά αναλύσεων για να βελτιστοποιήσετε τις διαφημιστικές σας  καμπάνιες και να τους δώσετε περαιτέρω αξία.


Έρευνα ανταγωνισμού

Για να μπορέσεις να κερδίσεις τον αντίπαλο σου, θα πρέπει να γνωρίζεις τα δυνατά και αδύνατα του σημεία.
Όταν μια επιχείρηση μας συμβουλεύεται, η πρώτη μας κίνηση είναι η δημιουργία της λίστας με τους κυριότερους ανταγωνιστές. 

Οι επιτυχίες και τα λάθη του ‘αντιπάλου’ στο χώρο είναι δωρεάν μαθήματα που συχνά παραλείπουμε.  Προτού σας εγγυηθούμε την επιτυχία, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία των ανταγωνιστών σας. 

Τα social media ανταμοίβουν εκείνουν που θα επενδύσουν νωρίς χρησιμοποιώντας τη σωστή στρατηγική, ενώ ‘καίνε’ εκείνους που  δεν αντιλαμβάνονται σωστά τη δύναμη που κρύβουν.

Το πιθανότερο είναι ότι στον κλάδο σας, θα υπάρχουν καλά και κακά παραδείγματα. Κάποιοι θα βρίσκονται ήδη μπροστά σας ενώ άλλοι θα έχουν αποτύχει. Αναλύοντας την παρουσία τους είναι το πρώτο, πολυ σημαντικό βήμα για να αυξηθούν οι πιθανότητες της επιτυχίας σας. 

Παρατηρώντας τους επιτυχημένους ανταγωνιστές, μπορούμε να εντοπίσουμε τα στοιχεία τα οποία έφεραν την επιτυχία αλλά και σημεία τα οποία επιδέχονται βελτίωσης. Η δυνατότητα των χρηστών να συναναστρέφονται με τους ιδιοκτήτες της σελίδας είναι ανεκτίμητη και η μελέτη της συμπεριφοράς τους οδηγεί σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.  Παρατηρώντας αποτυχημένες απόπειρες στον κλάδο σας, γνωρίζουμε εξαρχής τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Η εμπειρία μας λέει ότι τα πιο πολλά λάθη στα social media είναι κοινά. Βομβαρδισμός των fans με αχρείαστες ανακοινώσεις που δεν ενδιαφέρουν κανένα αλλά και καμία ανταμοιβή για το loyalty το οποίο επιδεικνύουν.  Ολοκληρώνοντας τη μελέτη του ανταγωνισμού,  συζητάμε μαζί σας την content marketing στρατηγική και αποφασίζουμε τις απαραίτητες προωθητικές ενέργειες ώστε να φτάσετε στην κορυφή. Στη συνέχεια σας προτείνουμε τις κατάλληλες προωθητικές ενέργειες, όπως τη διαφήμιση ή την ανάπτυξη εφαρμογής στο facebook . 

Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη του ανταγωνισμού είναι το πρώτο βήμα του προγράμματος Social Media Consultant το οποίο παρέχουμε σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να διακριθούν μέσω των social media. 

Είναι σημαντικό οι προωθητικές ενέργειες να γίνουν νωρίς, ώστε να αναγκάσετε τους ανταγωνιστές σας να εξετάσουν τι κάνατε εσείς καλά.  Τα social media είναι ένας χώρος στον οποίο πιο δύσκολα φτάνεις από τους μηδέν στους 5000 fans, παρά από τους 20,000 στους 40,000.