• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

SEO και ηλεκτρονικά καταστήματα

 SEO και ηλεκτρονικά καταστήματα

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας η άνοδος της δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων, των γνωστών μας e-shop ή e-commerce όπως μπορεί να τα έχετε ακούσει, είναι αλματώδης.

Μόνο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά υπάρχει μια αύξηση κατά 75% , ενώ και η προηγούμενη είχε κλείσει με άνοδο γύρω στο 30%.

Οι παράγοντες για αυτή τη αύξηση είναι πολλοί. Με πρώτο από όλους την εντυπωσιακή αύξηση των χρηστών internet στην Ελλάδα, τις καινούργιες συνδέσεις και τις καλύτερες ταχύτητες. Ένας δεύτερος παράγοντας που δικαιολογεί τα νούμερα που αναφέραμε παραπάνω είναι η εξοικείωση των χρηστών με τις ιστοσελίδες e-shop, η ταχύτητα που παρέχουν, ο εύκολος εντοπισμός, οι χαμηλές τιμές μιας και δεν υπάρχει φυσική έδρα ή ανάγκη για προσωπικό. Τέλος θα μπορούσαμε ακόμα να αναφέρουμε σαν ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για την αύξηση των ηλεκτρονικών καταστημάτων στη χώρα μας, την ασφάλεια των συναλλαγών. Οι χρήστες αρχικά αντιμετώπιζαν με δυσπιστία μια ηλεκτρονική συναλλαγή. Με το πέρασμα των χρόνων όμως εμπιστεύονται όλο και περισσότερο αυτού του είδους τις συναλλαγές, βλέποντας ότι οι τράπεζες παρέχουν μεγάλο επίπεδο ασφάλειας και οι έχοντες ηλεκτρονικά καταστήματα δεν είναι μόνο  βιτρίνα αλλά πραγματικές επιχειρήσεις, εταιρείες που πολλές φορές έχουν μεγάλα κέρδη.

Το να κατασκευάσει κανείς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι κάτι σχετικά εύκολο από τη στιγμή που θα ασχοληθεί με αυτό μια σοβαρή ομάδα που αποτελείται από SEO expert και σχεδιαστές ιστοσελίδων. Μια έμπειρη ομάδα μπορεί να σας δώσει έναν κατάλογο από επιτυχημένα ηλεκτρονικά καταστήματα, για να βοηθηθείτε στη επιλογή σας. Το σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία μιας e-commerce ιστοσελίδας είναι ή αρχιτεκτονική της κατασκευής της και οι δυνατότητες που θα σας παρέχει για να πραγματοποιείτε online SEO. Δύο πολύ σημαντικά κομμάτια για την μετέπειτα επιτυχία της ιστοσελίδας σας, τόσο εικαστικά όσο και επιχειρηματικά.

Το να φτιάξει λοιπόν κανείς μια σελίδα από τη στιγμή που έχει την κατάλληλη υποστήριξη είναι σχετικά εύκολο. Ας μιλήσουμε για το δύσκολο κομμάτι. Αυτό δεν είναι άλλο από την προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματός σας. Το λεγόμενο seo του e-shop σας που πρέπει να αποτελείται από διάφορα παρακλάδια. Αυτό γιατί, ένα όμορφο εικαστικά ηλεκτρονικό κατάστημα, ακόμα και αν έχει καλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, δεν θα γίνει ποτέ επιτυχημένο. Το βασικότερο κομμάτι, όπως και σε ένα φυσικό κατάστημα είναι να φέρουμε το χρήστη σε επαφή με το κατάστημα. Αν δεν μπει, σίγουρα δεν θα ψωνίσει. Για να μπει βέβαια πρέπει να κάνετε μια πολύ καλή καμπάνια SEO.

Η καμπάνια SEO και το internet marketing της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα στοχευμένα, από τα πρώτα της κιόλας βήματα. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε ένα δυνατό ξεκίνημα που είναι πολύ σημαντικό βήμα για την επιτυχία του ηλεκτρονικού καταστήματος στη συνέχεια.
Εννοείται βέβαια πως ένα καλό ξεκίνημα δεν είναι πανάκεια. Ο ανταγωνισμός, όπως είπαμε προηγουμένως είναι πλέον τεράστιος σε όλους τους χώρους του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οπότε είναι απαραίτητος ο συνεχής εμπλουτισμός με φρέσκα κείμενα και υλικό, που θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θέλει συνεχή παρακολούθηση, ανανέωση, αλλαγή στρατηγικής SEO ανάλογα με τα αποτελέσματα και την αλλαγή των παρεχόμενων υπηρεσιών ή προϊόντων που παρέχει.

Το κλειδί λοιπόν για την επιτυχία ενός e-shop δεν είναι η δημιουργία της ή τα προϊόντα και οι τιμές τους – παρόλο που παίζουν σημαντικό ρόλο - αλλά η προώθησή του άμεσα και σε βάθος χρόνου.

Εμπιστευτείτε την ομάδα της Art On Web που θα σας κατευθύνει για το στήσιμο, το γέμισμα αλλά και θα σας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες SEO καθ’ όλη τη διάρκεια και καλή σας επιτυχία.

Pin It