• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

5 λόγοι για να ανανεώσετε την παλιά σας ιστοσελίδα

ανανέωση ιστοσελίδας
Ενα λειτουργικό website αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για να αυξήσετε τις πωλήσεις των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας στην παγκόσμια αγορά. Ταυτόχρονα είναι και η βιτρίνα της επιχείρησής σας στον κόσμο του internet.

Ομως, όπως ακριβώς ένα φυσικό κατάστημα, έτσι και η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι πάντοτε ελκυστική στους πελάτες.
Για να γίνει αυτό εφικτό σε βάθος χρόνου, πρέπει κατά καιρούς να την ανανεώνετε. Φυσικά δεν μιλάμε για το περιεχόμενο, το οποίο πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς για να κρατηθεί "ζωντανό" το website. Μιλάμε για την ίδια την ιστοσελίδα, δηλαδή τη σχεδίαση, τα menus, τα χρώματα, τη δομή της γενικότερα.

Σε μια σύγχρονη ιστοσελίδα η ανανέωση μπορεί να αφορά μόνο αλλαγή στο template, σε παλιότερες μπορεί να αφορά την εξ ολοκλήρου ανακατασκευή της, ώστε να παραμείνει λειτουργική και ανταγωνιστική.
Αν έχετε ακόμη αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ανανέωσης της ιστοσελίδας, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σας πείσουν. Ας ρίξουμε μια ματιά στους 5 πιο σημαντικούς:


Ανανέωση του design

Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε στο δρόμο μια βιτρίνα καταστήματος η οποία δεν έχει αλλάξει εδώ και 5 χρόνια;
Αν έχετε επαναπαυθεί στο σούπερ design που είχε η ιστοσελίδα σας πριν 5 χρόνια, τότε σήμερα πιθανότατα θα μοιάζει με... online μουσείο! Οι περισσότερες εταιρίες αλλάζουν το σχεδιαστικό κομμάτι της ιστοσελίδας τους ανά 2 ή 3 χρόνια, ώστε να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών τους. Ενα "φρεσκάρισμα" στο template και το σχεδιασμό θα δώσει στο website σας τον αέρα ανανέωσης που χρειάζεστε.


Υψηλή θέση κατάταξης

Το website σας είχε κατασκευαστεί πριν μερικά χρόνια με όλες τις προδιαγραφές για ένα επιτυχημένο SEO. Τα στατιστικά στο Google Analytics όμως δείχνουν τους τελευταίους μήνες συνεχή μείωση των επισκέψεων από οργανική αναζήτηση. Γιατί;
Η απάντηση βρίσκεται στις συνεχείς αλλαγές που πραγματοποιεί η Google στους αλγόριθμούς της, για να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αναζήτηση. Παράγοντες που κάποτε θεωρούνταν σημαντικοί για την υψηλή κατάταξη μιας ιστοσελίδας, σήμερα έχουν χάσει τη σημασία τους ή είναι ασήμαντοι, ενώ αντίθετα έχουν κυριαρχική θέση χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα του website και ο responsive σχεδιασμός.


Εμπειρία χρήσης

Στόχος κάθε ιστοσελίδας είναι να προσφέρει τη καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Ακόμη και μικρές αλλαγές στη δομή της ιστοσελίδας, όπως η αλλαγή του μεγέθους των γραμματοσειρών και η βελτίωση των menus μπορεί να κάνουν τη ζωή των επισκεπτών σας πολύ πιο εύκολη. Η αξιολόγηση της εμπειρίας χρήσης δεν αφορά μόνο την πλοήγηση από σταθερό υπολογιστή ή laptop, αλλά και από κινητές συσκευές.


Ανταγωνισμός

Ακόμη κι αν εσείς δεν αποφασίζετε να ανανεώσετε την ιστοσελίδα σας, δεν σημαίνει ότι θα κάνουν το ίδιο και οι ανταγωνιστές σας! Ο επιχειρηματικός ανταγωνισμός είναι σκληρός και ιδιαίτερα στο internet, όπου οι χρήστες που αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες θα επισκεφθούν δεκάδες ανταγωνιστές σας πριν πάρουν την τελική τους απόφαση. Αν οι ανταγωνιστές σας διαθέτουν πιο σύγχρονη ιστοσελίδα, τότε σίγουρα έχουν μεγάλο πλεονέκτημα απέναντί σας.


Branding

Μια ιστοσελίδα με ενημερωμένο περιεχόμενο και σύγχρονο design αναμφίβολα είναι επένδυση στη φήμη της εταιρίας, αφού δημιουργεί την εικόνα μιας σοβαρής και οργανωμένης επιχείρησης που σέβεται τους πελάτες της.


Στην Art On Web μπορούμε να σας βοηθήσουμε να υλοποιήσετε ανανέωση ιστοσελίδας και να διατηρήσετε την διαδικτυακή σας παρουσία ανταγωνιστική.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δείξουμε με συγκεκριμένες προτάσεις ποια σημεία της ιστοσελίδας σας χρειάζονται βελτίωση.
Pin It