• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Απόκτηση κωδικών website

 Κωδικοί Website

Τις τελευταίες μέρες έχω δεχθεί αρκετά email και τηλεφωνήματα από υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν ή να ανακατασκευάσουν ένα website που είναι ήδη online. Όταν λοιπόν φτάνουμε την συζήτηση στο θέμα του κόστους μου αναφέρουν ότι θέλουν να λάβουν μία οικονομικότερη προσφορά αφού ήδη έχουν προπληρώσει το domain name και την υπηρεσία φιλοξενίας (web hosting) της ιστοσελίδας.Η αλήθεια είναι ότι προκειμένου να συνεργαστώ σε  έναν καλό project δέχτηκα και ανέλαβα μόνο τον τομέα της κατασκευής ιστοσελίδας. Μετά την συμφωνία και την συνάντηση για τις πρώτες λεπτομέρειες, έβαλα στο τραπέζι και το θέμα της παραλαβής των κωδικών πρόσβασης στο όνομα χώρου και στον χώρο φιλοξενίας για να μπορέσω να αποκτήσω προσβαση στον πίνακα ελέγχου. Εκεί άρχισαν να συννεφιάζουν λίγο οι ενδιαφερόμενοι.

- Εεε, να επικοινωνήσουμε με το παιδί που μας είχε φτιάξει την ιστοσελίδα γιατί μάλλον αυτός τους έχει.

- Τι ακριβώς να του ζητήσουμε;

Υποψιαζόμουν την τροπή της συνεργασίας μας αλλά δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση  από τον "συνάδελφο"!

Για μία εβδομάδα τον ψάχναμε....

Όταν τελικά μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, μας δήλωσε ό,τι την διαχείριση του website την είχε ένας υπάλληλος του ο οποίος δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία.

Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω τον ενδιαφερόμενο πελάτη: Όταν κλείσατε την συμφωνία για  κατασκευή της εταιρικής σας στοσελίδας δεν πληρώσατε και για domain name και το web hosting; Γιατί λοιπόν να μην σας έχουν παραδώσει τους κωδικούς πρόσβασης;

Τελικά, για καλή μας τύχη η κατοχύρωση του ονόματος χώρου είχε γίνει στο όνομα της εταιρείας και έτσι επικοινωνώντας με τον καταχωρητή (registrar) πήρα εύκολα την διαχείριση. Φυσικά την φιλοξενία  τους την προσέφερα δωρεάν προκειμένου να ξεκινήσουμε το project. Ποιο είναι λοιπόν το συμέρασμα;

Προσέξτε πάρα πολύ όταν επιλέγετε τον συνεργάτη για τον σχεδιασμό ή τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας.

Θα πληρώσετε ένα ποσό για το όνομα και την φιλοξενία. Ζητείστε ή μάλλον απαιτείστε τους κωδικούς της. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μόνος σας την ιστοσελίδα. Είναι απαραίτητοι, ιδιαίτερα αν έχετε "χτίσει" συνδέσμους προς το domain name σας.

Pin It