• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

5 λόγοι να επενδύσετε σε ένα καλοσχεδιασμένο website

 5 λόγοι να επενδύσετε σε ένα καλοσχεδιασμένο website

Στη σύγχρονη ηλεκτρονική πραγματικότητα, η δική σας παρουσία γίνεται συνεχώς πιο απαιτητική και πολύπλοκη.
Το website σας, η σελίδα σας στο Facebook, το προφίλ σας στο Twitter, τα υπόλοιπα social media, το blog σας, το newsletter, όλα αποτελούν μέσα για να πλησιάσετε τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους και πελάτες σας. Ο σωστός συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι αυτός που θα οδηγήσει στην επιτυχία.
Τις περισσότερες φορές η αρχή γίνεται με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση και το σημείο αναφοράς για όλες τις υπόλοιπες ενέργειες. Οι επιλογές πλέον είναι πολλές και ποικίλουν τόσο σε ποιότητα όσο και σε κόστος.  Γιατί πρέπει όμως να προσέξετε και να επενδύσετε σε μια καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα;

1. Είναι το ηλεκτρονικό σας πρόσωπο, αυτό που βγαίνει προς τα έξω 
Η προσωπική ιστοσελίδα σας ή η ιστοσελίδα της εταιρίας σας είναι το ιντερνετικό σας πρόσωπο και καλώς ή κακώς από αυτήν θα βγάλει ο καθένας κάποια συμπεράσματα. Μια πρόχειρη και μη προσεγμένη σελίδα αναπόφευκτα θα δημιουργήσει στον επισκέπτη στην υπόθεση ότι το ίδιο πρόχειρη είναι κι η εταιρία. Αντίθετα μια μελετημένη, σωστά στημένη και ελκυστική ιστοσελίδα θα κρατήσει τον επισκέπτη, θα τον βοηθήσει να βρει το περιεχόμενο που ψάχνει και θα τον κάνει να εμπιστευτεί την εταιρία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.
   
2. Εκεί γίνονται όλα τα conversions 
Όλες οι προωθητικές ενέργειες όπως το Search Engine Optimization, η αποστολή τακτικού newsletter, η εκμετάλλευση των social media, οι πληρωμένες διαφημίσεις κτλ, όλες έχουν στόχο να οδηγήσουν τελικά τον επισκέπτη στη σελίδα σας, τις περισσότερες φορές σε συγκεκριμένες landing pages, γιατί εκεί θα γίνει το τελικό conversion, δηλαδή η μετατροπή του επισκέπτη σε πελάτη. Είτε αυτό σημαίνει να αγοράσει κάποιο προϊόν, είτε να εγγραφεί σε μια λίστα αποστολής ή ακόμα και να πάρει τηλέφωνο.  
 
3. Απόλυτος έλεγχος και flexibility 
Στη δική σας σελίδα έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα πάντα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που σχεδόν όλα τα websites χρησιμοποιούν όλα τα άλλα μέσα για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους. Στη δική σας σελίδα έχετε τον απόλυτο έλεγχο στο τι, πως και που θα παρουσιάσετε, έχετε την ιδιοκτησία του περιεχομένου και επίσης τη δυνατότητα να αποφασίσετε πως θα χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα και στοιχεία που συλλέγονται σε αυτήν.
   
4. Λιγότερα έξοδα, πιο εύκολες ανανεώσεις και προσαρμογές 
Οι ανάγκες μιας ιστοσελίδας δεν σταματούν τη στιγμή που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο server αλλά συνεχίζουν και υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Μπορεί να είναι από μια απλή συντήρηση και updates στο cms, μέχρι εξειδικευμένες ανάγκες διαχείρισης περιεχομένου και αλλαγές ή προσθήκες στο design. Μια καλή ιστοσελίδα θα έχει στηθεί με τον καλύτερο τρόπο για κάθε περίπτωση, προβλέποντας και τις μελλοντικές ανάγκες. Ένα πρόχειρο website μπορεί να αποδειχθεί τελικά ακριβότερο από ένα καλό. 
  
5. Γιατί απλά είναι cool 
Όπως και να το κάνουμε είναι ωραίο να έχεις ένα καλοσχεδιασμένο website. Νοιώθεις περήφανος, το δείχνεις με μεγαλύτερη άνεση και εμπιστοσύνη, περισσότεροι θα αναφερθούν σε αυτό και ξέρεις ότι έχεις ένα site που το βλέπεις και το χαίρεσαι.
Pin It