• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Λέξεις κλειδιά ή φράσεις κλειδιά;

Λέξεις κλειδιά ή φράσεις κλειδιά;

Keywords or key phrases είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς webmasters όταν ξεκινούν το SEO της σελίδας τους.

Ακόμη και καταρτισμένες εταιρίες του χώρου τυχαίνει συχνά να κάνουν λάθος επιλογές και να γεμίζουν τη σελίδα με πολλές ξεχωριστές λέξεις κλειδιά.  Εμείς όμως δε θα κάνουμε τέτοια λάθη.
Οι λέξεις κλειδιά και η επιλογή τους είναι σίγουρα σημαντικές για να επιτύχουμε ιδανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζητήσεις όμως άλλο τόσο σημαντικό είναι οι λεξούλες αυτές να μπορούν να σχηματίζουν μεταξύ τους «λογικές» φράσεις και να συνδυάζονται. Η δυνατότητα οι λέξεις κλειδιά να συνδυάζονται μεταξύ τους και να σχηματίζουν φράσεις κλειδιά είναι το κερασάκι στην τούρτα όταν θέλουμε να επιτύχουμε τη καλύτερη δυνατή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

Παρ' όλ' αυτά, είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε και φράσεις κλειδιά στο SEO μας. Όλοι ξέρουμε πως εάν π.χ. ψάξουμε στη google για κάδους ανακύκλωσης και στο πεδίο αναζήτησης γράψουμε απλά κάδος ανακύκλωσης θα βρούμε μερικές χιλιάδες αποτελέσματα που αρκετές φορές μπορεί να μην είναι και σχετικά.

Αν ψάξουμε όμως για κάδους ανακύκλωσης γράφοντας στο πεδίο αναζήτησης «κάδος ανακύκλωσης» (η χρήση των «» είναι που κάνει τη διαφορά) τότε θα βρούμε πιο εξειδικευμένα και σαφώς λιγότερα σε αριθμό αποτελέσματα.

Εμείς ως έξυπνοι webmasters και ηθικοί, χρησιμοποιώντας τη φράση κλειδί «καδος ανακύκλωσης» στο SEO μας, θα εμφανιστούμε πολύ υψηλότερα σε σχέση με τις άλλες σελίδες καθώς θα εμφανιστούμε και στην εξειδικευμένη-συγκεκριμενοποιημένη  δεύτερη αναζήτηση. 

Υπάρχει επίσης μια τεχνική που δεν έχει αποδειχθεί κατά πόσο είναι αποδοτική ή αξίζει να τη χρησιμοποιήσει κάποιος. Η τεχνική αυτή βασίζεται στη συχνότητα τυπογραφικών λαθών που γίνονται κατά τις αναζητήσεις στις μηχανές αναζητήσεις. Μπορούμε να βάλουμε στις λέξεις κλειδιά μας τις ίδιες λέξεις με κοινά τυπογραφικά λάθη (π.χ να συμπεριλάβουμε στα keywords εκτός από την λέξη cruise και την λέξη crouise).

Είναι μια τεχνική όμως βέβαια που δεν έχει αποδειχθεί κατά πόσο μπορεί να ωφελήσει και σίγουρα δε την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.  Δε νομίζω να χρειάζεται να πούμε περισσότερα πάντως, το νόημα είναι εξώφθαλμο.

Πρέπει να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ λέξεων και φράσεων κλειδιών (πάντα σχετικών μεταξύ τους) ώστε να επιτευχθεί σωστή βελτιστοποίηση ιστοσελίδας - SEO.  Ακόμη και αν δεν είμαστε σε θέση να σκεφτούμε τις σωστές φράσεις κλειδιά θα πρέπει να είμαστε σε θέση οι λέξεις κλειδιά που έχουμε να σχηματίζουν φράσεις μεταξύ τους.

Pin It