• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Ο σχεδιασμός του επιτυχημένου eshop

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα παντού υπάρχουν συμβουλές για να φτιάξει κανείς ένα τέλειο διαδικτυακό κατάστημα!
Ακόμη και με μια απλή αναζήτηση στη Google θα βρείτε πάρα πολλά σχετικά άρθρα και χιλιάδες ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop)πηγές για να πάρετε συμβουλές  που αφορούν στην κατασκευή και την τελειοποίηση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.
Παρ' όλα αυτά, πολλές από αυτές τις πληροφορίες αφενός μεν δεν περιέχουν τις  βασικές οδηγίες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του eshop  και αφετέρου δεν μπορούν να τις εφαρμοστούν από άτομα που δεν έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Παρακάτω σας παραθέτω τέσσερις βασικούς  κανόνες που μπορεί οποιοσδήποτε να ακολουθήσει και αποτελούν τα μυστικά στην κατασκευή ενός επιτυχημένου eshop.

Κατασκευή  eshop με κριτήριο την εύκολη και αποτελεσματική περιήγηση.
Ο στόχος του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι μόλις μπει ο επισκέπτης, να βρει άμεσα και μόνο με λίγα κλικ την υπηρεσία ή το προϊόν το οποίο αναζητούσε.
Ένα καλοσχεδιασμένο menu και η αναζήτηση με κατάλληλα φίλτρα θα βοηθούσε πάρα πολύ τον μελλοντικό πελάτη.
να οδηγηθεί κατευθείαν στο στόχο του.
Γενικά, η ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να περιέχει όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες που όμως θα είναι εύκολα προσβάσιμες στον πελάτη.

Δημιουργία  εμπιστοσύνης με τον πελάτη.
Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην αγορά μέσω eshop. Αν ένα κατάστημα εμπνέει εμπιστοσύνη, γίνεται πιο γνωστό και προτιμάται περισσότερο από τους επισκέπτες.
Οπότε, πρέπει να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις  σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα έχει κάθε πελάτης.
Για παράδειγμα:

Ποιοι είναι οι όροι χρήσης του διαδικτυακού καταστήματος;
Που βρίσκεται το φυσικό κατάστημα;
Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο για επικοινωνία;
Ποια είναι η πολιτική των επιστροφών;
Πως εξασφαλίζεται η ασφάλεια των συναλλαγών;

Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσει κανείς όλες αυτές τις πληροφορίες, αλλά η ύπαρξή τους, δείχνει πόσο σοβαρό, καλοσχεδιασμένο και έμπιστο είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα.
Επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο χτίσιμο της εμπιστοσύνης με τον πελάτη, είναι να εμφανίζονται οι κριτικές των ατόμων που ήδη έχουν αγοράσει από το διαδικτυακό κατάστημα.
Να μπορεί έτσι ο νέος πελάτης να βλέπει απόψεις για την ποιότητα υπηρεσιών του eshop καθώς και των προϊόντων του.


Η κατασκευή του eshop να είναι κατάλληλη για όλες τις συσκευές ( PC, tablets, smartphones κλπ).
Σήμερα, που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να αναζητήσουν στο internet προϊόντα ή υπηρεσίες θα κατασκευάζατε ένα eshop που δεν θα λειτουργούσε άψογα σε ένα smartphone;
Σίγουρα όχι!
Επομένως κάθε σωστός επιχειρηματίας πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του, πόσο απαραίτητος είναι ο responsive σχεδιασμός και για αυτό πρέπει η παρουσίαση των προϊόντων να γίνεται τέλεια σε smartphones ή tablets.


Εύκολη διαχείριση
Σκεφτείτε ότι, παρόλο που στο ξεκίνημα του διαδικτυακού σας καταστήματος θα έχετε λίγες δεκάδες προϊόντα, μέσα σε λίγες εβδομάδες θα έχετε μερικές χιλιάδες!
Επομένως το σύστημα διαχείρισης, πρέπει να σας δίνει τις δυνατότητες για:
  • εύκολη εισαγωγή νέων προϊόντων
  • εύκολη αλλαγή τιμών σε μία ή περισσότερες κατηγορίες προϊόντων (π.χ σε περίοδο εκπτώσεων)
  • αυτοματοποιημένη διαχείριση παραγγελιών και αποστολών.
  • αυτοματοποιημένες ενημερώσεις πελάτη και ιδιοκτήτη
Αν έχετε όλα τα παραπάνω θα χρειάζεστε πολύ λιγότερο την βοήθεια του προγραμματιστή σας, που συνεπάγεται και την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση καθώς και την καθυστέρηση στη υλοποίηση των  οποιωνδήποτε αλλαγών.
Δείτε πως η Art On Web  θα υλοποιήσει την κατασκευή eshop για την δική σας επιχείρηση.
 
Pin It