• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Τι χρειάζεται για την κατασκευή ιστοσελίδας;

Σε αυτό το άρθρο σκοπός μας είναι να μάθετε πως δημιουργείται μία νέα ιστοσελίδα και εμφανίζεται σε κάθε υπολογιστή που έχει σύνδεση στο internet.
  • Το Domain name
Για το ξεκίνημα θα χρειαστείτε domain name (ή όνομα χώρου). Πρόκειται για το όνομα που βλέπετε στον περιηγητή σας (browser) όταν επισκέπτεστε έναν οποιοδήποτε δικτυακό τόπο.
Παράδειγμα domain name: artonweb.gr, factory.com, radioilida.net κτλ. Καλό θα είναι το όνομα χώρου να περιέχει το όνομα της εταιρείας και εν συντομία την δραστηριότητα της επιχείρησής σας.
Εσείς, λοιπόν, θα το αγοράσετε από έναν  επίσημο καταχωρητή όπως το papaki.gr ή από δεκάδες άλλους που μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο καταχωρητών.
Τό domain name θα έχει και μια κατάληξη (.gr, .com, .net, .biz, .eu) η οποία έχει να κάνει κυρίως με το κοινό που στοχεύετε.domain name
Αν για παράδειγμα θέλετε ένα website που θα είναι γραμμένο εξολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα και θα απευθύνεται στο ελληνικό κοινό τότε η κατάληξη .gr είναι αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι και μία κατάληξη .com θα είχε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, απλά το .com  θα το συνιστούσα σε αυτούς που στοχεύουν διεθνή κοινό.
Με την αγορά του domain name θα αποκτήσετε και τον πίνακα διαχείρισής του. Η κυριότερη παράμετρος είναι οι nameservers που "αναλαμβάνουν" να συνδέσουν το όνομα χώρου με τον χώρο φιλοξενίας που υπάρχουν όλα τα αρχεία της ιστοσελίδας σας.

  • Ο χώρος φιλοξενίας (web hosting)
Ουσιαστικά είναι χώρος σε σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή (server) (συνήθως 1-5 Gb) που περιέχει όλα τα απαιτούμενα αρχεία προκειμένου να έμφανίζεται η ιστοσελίδα σας σε όλο τον παγκόσμιο ιστό.
Οι εταιρείες που προσφέρουν την υπηρεσία του web hosting είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του ιστοτόπου καθώς και την αποτροπή εισβολέων που θέλουν να βλάψουν τα πολύτιμα αρχεία σας με τα δυσάρεστα αποτελέσματα του hacking. Γνωστές εταιρείες σε αυτό τον τομέα (που εμπιστευόμαστε και εμείς για τις ιστοσελίδες μας) είναι οι  TopHost και  Mediahost.
  • Το περιβάλλον διαχείρισης
Μετά την απόκτηση των παραπάνω θα πρέπει να "χτίσετε" την ιστοσελίδα σας.
Αυτό θα γίνει είτε απευθείας με γλώσσα προγραμματισμού (html, PHP, κλπ) από κάποιον προγραμματιστή, είτε με ένα CMS σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Joomla!, Wordpress, Drupal κλπ).
Αν προτιμήσετε την 1η λύση τότε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιον που να γνωρίζει κώδικα προκειμένου να σας σχεδιάσει την ιστοσελίδα.
Στην 2η περίπτωση, εγκαθιστώντας ένα από τα CMS που ανέφερα μπορείτε να αναπτύξετε μία απλή ιστοσελίδα χωρίς να έχετε γνώσεις προγραμματισμού. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο προκειμένου να αποκτήσετε τη γνώση της εγκατάστασης αλλά και της διαχείρισης του CMS.

Ότι κι αν αποφασίσετε εμείς στην Art On Web μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα website από την αρχή αλλά και να σας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη σε ήδη υπάρχον website.
Pin It