• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Φτηνή εταιρεία hosting;

 

hosting company

Δύσκολοι καιροί, οικονομική δυσχέρεια και έτσι η προσπάθεια εξοικονόμησης  χρημάτων είναι αναγκαία.
Φτιάξατε, λοιπόν,  σιγά σιγά μόνος σας ή με μια μικρή βοήθεια την ιστοσελίδα σας και ήρθε η ώρα να την ανεβάσετε σε server προκειμένου να  προβάλλεστε online.
Αναζητάτε λοιπόν στο Google για μια εταιρεία φιλοξενίας που θα σας προσφέρει  απεριόριστο χώρο, απεριόριστο traffic με την καλύτερη τιμή της αγοράς.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ΛΑΘΟΣ που κάνετε στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας και θα σας εξηγήσω για ποιο λόγο.
Η εταιρεία hosting πρέπει να είναι τόσο αξιόπιστη, όσο και η εταιρεία σας.
Μην  ψάχνετε λοιπόν για την «φτηνή» λύση, ψάξτε για την καλύτερη λύση.
Θα μου πείτε και ποια είναι αυτή;
Δύσκολη ερώτηση, δύσκολη και η απάντηση. Αυτό που μπορώ να σας προτείνω με σιγουριά είναι η αποφυγή ξενόγλωσσων εταιρειών. Υπάρχουν στην χώρα μας αξιόπιστες εταιρείες με πολύ καλή τεχνική υποστήριξη.
Προτού να αναφερθώ στις λεπτομέρειες θέλω να σας  ενημερώσω για  ένα ατυχές παράδειγμα που συνέβη σε έναν πελάτη μου.
Του είχα σχεδιάσει μία ιστοσελίδα σε Joomla προκειμένου να προβάλλει την online επιχείρησή του.
Κάποια στιγμή λοιπόν χρειάστηκε να επαναφέρουμε το website μετά από μία ολοκληρωτική καταστροφή που του έκανε κάποιος "φίλος" του.Χρησιμοποιώντας την διαδικασία restore μέσα από τον πίνακα ελέγχου ανέβασα και πάλι το website από backup που είχα κρατήσει στον υπολογιστή μου και το είχα κατεβάσει από τον πίνακα ελέγχου της εταιρείας hosting.
Δοκιμάζω να δώ την ιστοσελίδα και παίρνω λευκή σελίδα...
Ανεβάζω παλαιότερο backup και βλέπω πάλι την ίδια εικόνα.
Ξεζιπάρω το backup αρχείο και τι παρατηρώ; Έλειπαν αρχεία και φάκελοι! Ναι, καλά καταλάβατε. Tο πρόγραμμα (script) της εταιρείας hosting που δημιούργησε το backup δεν λειτουργούσε σωστά.Παρόλο που επικοινώνησα με την εταιρεία hosting δεν έλαβα (και ούτε πρόκειται να λάβω) καμία απάντηση εδώ και 15 ημέρες. Άξιζαν τα 1-2 ευρώ που πλήρωνε το μήνα λιγότερα ο πελάτης μου; Και βέβαια όχι.
Αν εμπιστευτείτε την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας στην εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που συνεργαστήκατε ρωτήστε τους για το uptime του server τους. Είναι αδιανόητο μία ιστοσελίδα να είναι διαθέσιμη σε ποσοστό μικρότερο του 99,7%.
Μια άλλη βασική παράμετρος είναι η ταχύτητα του server την οποία μπορείτε να την μετρήσετε με αρκετά online εργαλεία όπως το http://tools.pingdom.com/fpt/
Η ταχύτητα του website είναι πολύ σημαντική, αφού η εμπειρία έχει δείξει ότι το 45% των επισκεπτών σας θα απομακρυνθεί από την σελίδα σας αν αυτή είναι υπερβολικά αργή.
Το θέμα της εθνικότητας του server είναι μεγάλη συζήτηση. Κάποιοι πιστεύουν ότι ή ελληνική εθνικότητα είναι απαραίτητη για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Σίγουρα, αυτή παίζει έναν ρόλο στην καλύτερη κατάταξη της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, αλλά δεν είναι και ο ποιο σημαντικός παράγοντας.
Κάτι πολύ σημαντικό.Σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε με την ιστοσελίδα σας και αγοράστε το κατάλληλο πακέτο.Έτσι, για παράδειγμα ένα shared hosting πακέτο είναι απολύτως ικανοποιητικό για μια εταιρική παρουσίαση 5 σελίδων, είναι όμως απαράδεκτο για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) ή για portals μεγάλης επισκεψιμότητας.
Τέλος, αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο CMS (όπως joomla! ή Wordpress) ρωτήστε αν η εταιρεία hosting υποστηρίζει το συγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Pin It