• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Αποτελεσματική αγορά domain name

Είμαστε στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, γι ' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε δική σας ιστοσελίδα για να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσα από τους χρήστες του διαδικτύου. Σε αντίθεση με τελευταία δεκαετία, τώρα είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα δικτυακό τόπο. Ο σχεδιασμός, το θέμα, η διάταξη και κάθε προσαρμογή της ιστοσελίδας  είναι αρκετά πιο εύκολη σήμερα. Πριν φθάσετε όμως στον σχεδιασμό ιστοσελίδας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το domain name. Πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή του ονόματος χώρου, προκειμένου να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας, η οποία θα είναι εξίσου σημαντική όσο το brand name της επιχείρησής σας.

Τα σημαντικότερα  πράγματα που πρέπει να προσέξετε σε ένα domain name είναι τα εξής:

1. Βρείτε ένα όνομα που να αντανακλά αυτό που κάνετε στην επιχείρησή σας. Εάν δεν είναι διαθέσιμο το domain name με  το εμπορικό όνομά σας, τότε αφού αναλύσετε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά μπορείτε να επιλέξετε ένα αξιόλογο όνομα τομέα. Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας είναι ένα φροντιστήριο γερμανικής γλώσσας, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε  ένα domain name, όπως learn-german.com, γιατί αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη προώθηση της ιστοσελίδας σας.

2. Οι μηχανές αναζήτησης εξελίσσονται και οι απαιτήσεις για την κατάταξη της  ιστοσελίδα σας σε υψηλότερες θέσεις τροποποιούνται διαρκώς. Οι τάσεις σήμερα δειχνουν, ότι κορυφαία  ανωτάτου επιπέδου ονόματα χώρου (top level domain names) με κατάληξη .com, .net και .org αρέσουν στις μηχανές αναζήτησεις. Βέβαια αν ενδιαφέρεστε μόνο για την ελληνική αγορά το καλύτερο είναι η καταληξη .gr Για κανένα λόγο μην λυπηθείτε 20-25 ευρώ και κατοχυρώσετε δωρεάν ονόματα χώρου όπως αυτά με κατάληξη .co.cc  ή .tk.

3. Αποφύγετε τη χρήση παύλας ή αριθμών στο όνομα τομέα. Επίσης, ένα μικρότερο όνομα τομέα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ένα μεγάλο όνομα τομέα. Η "αξία" σε ένα domain name  υπολογίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
  •     Μήκος του ονόματος (όσο μικρότερο είναι τόσο καλύτερο)
  •     Ακριβείς λέξεις
  •     Ανωτάτου επιπέδου επεκτάσεις, όπως .com, .net και .org
  •     Ηλικία του domain. Η παλαιότητα του  Domain έχει αρκετή σημασία, ενώ η διάρκεια κατοχύρωσης του  domain name  είναι εξίσου σημαντική. Αν έχετε συνδρομή μόνο για 1 έτος, τότε οι μηχανές αναζήτησης θα είναι επιφυλακτικές για την ιστοσελίδα  σας, καθώς θα αμφιβάλλουν αν είστε σοβαροί για την επιχείρησή σας, με αποτέλεσμα να μη σας κατατάσσουν υψηλότερα. Αντίθετα, αν έχετε κατωχυρώσει το  domain name για 3 έτη ή μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, τότε θα σας εμπιστεύονται και θα σας θεωρούν ως σοβαρή παρουσία στο διαδίκτυο.
4. Ποτέ μην επιλέξετε ένα domain name που θα περιέχει ένα εμπορικό σήμα (όνομα εταιρείας ή προϊόντος). Για παράδειγμα, αν πουλάτε μοτοσυκλέτες μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα τομέα, όπως bestmotorbikes.gr, αλλά δεν θα πρέπει να κλείσετε ένα domain name, όπως besthondabikes.gr. H Honda είναι ένα εμπορικό σήμα και εσείς με αυτόν τον τρόπο το  παραβιάζετε.

Όταν είσαστε έτοιμοι και  έχετε αποφασίσει για το όνομα τομέα, τότε μπορείτε να το αγοράσετε από ένα πιστοποιημένο καταχωρητή.
Pin It