• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδων που πρέπει να αποφύγετε.

Λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδων

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει τα κυριότερα  λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδων και τις δικές μας προτάσεις για να τα αποφύγετε.

 

1 . Πολύ "αργό" site

Αν για την  κατασκευή της ιστοσελίδας σας χρησιμοποιήσατε πάρα πολλές φωτογραφίες που φορτώνουν ταυτόχρονα ή αρχεία flash που εκτελούνται ταυτόχρονα τότε είναι πολύ πιθανό η ιστοσελίδα σας να "σέρνεται" και ο επισκέπτης σας να αποχωρήσει άμεσα αφού δεν θα μπορεί να πλοηγηθεί σε αυτήν.Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μόνο τα απαραίτητα πολυμέσα με την κατάλληλη συμπίεση.


2 . Λάθος αναζήτηση.

Είτε έχετε μία εταιρική ιστοσελίδα που παρουσιάζετε 10-30 προϊόντα είτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με εκατοντάδες προϊόντα, είναι απαραίτητη η μπάρα αναζήτησης η οποία πρέπει να λειτουργεί σωστά δίνοντας τα αποτελέσματα που θα επιλέξει ο κάθε επισκέπτης σας.


3 . Χρήση PDF αρχείων για online ανάγνωση.

Οι χρήστες του internet  απεχθάνονται να βρισκονται μπροστά σε ένα αρχείο PDF κατά την περιήγηση τους, γιατί διακόπτει τη ομαλή ροή τους .
Αν θέλετε να παρουσιάσετε ένα κατάλογο προϊόντων ή ένα φυλλάδιο προσφορών προτιμήστε να το εμφανίζεται σελίδα-σελίδα με την χρήση λίγων γραμμών κώδικα.


4 . Διατήρηση  του ίδιου χρώματος γραμματοσειράς μετά από την επίσκεψη συνδέσμων (links).

Όταν ο επισκέπτης σας περιηγείται στο site σας θα επισκεφθεί και καποιους συνδέσμους που θα του κινήσουν το ενδιαφέρον. Δεν πρέπει οι σύνδεσμοι αυτοί να έχουν το ίδιο χρώμα με τους υπόλοιπους (μετά το κλικ πάνω τους) γιατί έτσι δημιουργείται μία σύγχυση για το περιεχόμενο που έχει ήδη διαβάσει.


5 .  Κείμενο χωρίς μορφοποίηση

Ένας "κατεβατό" κείμενο είναι πολύ κουραστικό γι' αυτόν που το διαβάζει μπροστά σε μία οθόνη.
Γράψτε κείμενο για  online παρουσίαση και όχι για έντυπη μορφή. Χρησιμοποιείστε:

  •     Τίτλους.
  •     Λίστες με κουκκίδες.
  •     Υπογράμμισεις και έντονη γραφή στις  λέξεις-κλειδιά.
  •     Σύντομες παραγράφους.
  •     Απλό και κατανοητό  ύφος γραφής.


6 . Σταθερό μέγεθος γραμματοσειράς

Οι περισσότεροι σχεδιαστές  ιστοσελίδων, προκειμένου να  δημιουργήσουν μεγαλύτερη εποπτεία χρησιμοποιούν "μικρές" γραμματοσειρες με αποτέλεσμα οι άνθρωποι άνω των 45 ετών να μην μπορουν να διαβάσουν άνετα τα κείμενα.
Με την βοήθεια κώδικα μπορείτε να προσθέσετε  " αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς " και να καθορίσετε το μέγεθος γραμματοσειράς . Σεβαστείτε τις προτιμήσεις του χρήστη και δώστε του την δυνατοτητα να μπορεί να αλλάξει το μέγεθος κειμένου, όπου απαιτείται.

 

7. Ανεπαρκής πλοήγηση

Εκτός από το βασικό menu πλοήγησης τοποθετήστε και συνδέσμους μέσα στο κείμενο ή σε μία αντιπροσωπευτική φωτογραφία που θα οδηγούν τον επισκέπτη σε αυτό που ψάχνει.

 

8.  Άσχετος τίτλος υποσελίδων

Αν και αυτό είναι περισσότερο θέμα SEO, προσέξτε να χρησιμοποιείτε τίτλους οι οποίοι να σχετίζονται με τις λέξεις κλειδιά για τις οποίες θέλετε να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας σε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης.



8 . Υπερβολική προβολή διαφήμισεων

Πολλα website και ιδιαίτερα τα news portal "ζούνε" από τια διαφημιστικά banner που προβάλλουν σε αρκετά σημεία των κειμένων.
Αν οι διαφημίσεις αυτές είναι πάρα πολλές καταντούν ενοχλητικές με αποτέλεσμα να δυσαρεστούν τον επισκέπτη σας και έτσι αυτός  θα αποχωρήσει πολύ σύντομα από την ιστοσελίδα σας.

9 . Απουσία φόρμας υποβολής ερωτήσεων χρηστών.

Οι επισκέπτες σας αφίχθησαν και περιηγούνται στον ιστότοπό σας, διότι αναζητούν  ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Όσο εκπληκτική και να είναι η περιγραφή σας, ενδεχομένως θα του γεννηθούν απορίες που θα θέλει να τις λύσει επικοινωνόντας μαζί σας. Έτσι μία φόρμα υποβολής μηνύματος είναι απαραίτηταη για να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσσύνης με τον πελάτη σας.

 

Γνωρίζετε κάποιο άλλο λάθος που πρέπει να αποφευγεται στην κατασκευή ιστοσελίδας;

Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Pin It