• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Web directories και SEO

SEO από web directories

Τον τελευταίο καιρό βλέπω όλο και περισσότερους επισκέπτες της ιστοσελίδας να με ρωτούν για διευθύνσεις διαδικτυακών καταλόγων (web directories) προκειweb-directories-and-seoμένου να καταχωρήσουν την ιστοσελίδα τους και να αποκτήσουν καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω μερικές χρήσιμες οδηγίες για όσους θέλουν να μάθουν την αλήθεια για την αξία της καταχώρησης της ιστοσελίδας τους (ή της επιχείρησής τους) σε web directory.

Γενικά η καταχώρηση της ιστοσελίδας σε έναν διαδικτυακό κατάλογο βοηθάει στην προώθησή της, αλλά προσέξτε την "αξία" των συνδέσμων που θα δημιουργήσετε και συγκεκριμένα τα εξής:

  1. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας σε καταλόγους που προσφέρουν do follow links. Πρόσφατα ένας κατάλογος στον οποίο είχα καταχωρήσει αρκετές σελίδες μου αποφάσισε να τροποποιήσει σε no follow links  τα καταχωρημένα site. Αποτέλεσμα όλες οι ιστοσελίδες μου  "έπεσαν" από 5-15 θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.
  2. H καταχώρηση να γίνει στην σωστή κατηγορία ανάλογα με το αντικείμενο της επιχείρησής σας. Αν εσείς πουλάτε έπιπλα και βάλετε την επιχείρηση σας στην κατηγορία "web design" ό σύνδεσμος που θα δημιουργήσετε θα έχει πολύ μικρότερη αξία.
  3. Συμπληρώστε όλα τα πεδία που προσφέρει ο κάθε κατάλογος, διότι δεν μπορείτε να ξέρετε εκ των προτέρων με ποια κριτήρια θα γίνει η αναζήτηση.seo and web directories
  4. Στο πεδίο τίτλος μην βάζετε μία μοναδική φράση κλειδί.
  5. Προτιμήστε καταλόγους με page rank > 1. όσο μεγαλύτερο το page rank τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα για τις μηχανές αναζήτησης θα έχει ο σύνδεσμος που θα δημιουργήσετε.
  6. Κάντε την καταχώρηση σας σε καταλόγους όπου θα έχουν όσο γίνεται λιγότερους συνδέσμους "ανταγωνιστών".
  7. Το τελευταίο και το πιο δύσκολο σημείο. Γράψτε μοναδική περιγραφή της επιχείρησής σας για ΚΑΘΕ κατάλογο στον οποίο γίνεται η καταχώρηση. Σε διαφορετική περίπτωση η Google (κυρίως) "βλέπει" διπλότυπο περιεχόμενο και του δίνει μικρότερη ή και αρνητική αξία.

 Αν θέλετε να καταχωρήσετε την επιχείρηση σας, σας προτείνω τον web-catalog.gr έναν διαδικτυακό κατάλογο στον οποίο μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα εγγραφή και να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας και κείμενο αγκύρωσης με τις λέξεις κλειδιά που επιθυμείτε. Η καταχώρηση επιχειρήσεων , προς το παρόν, είναι δωρεάν και γίνεται άμεσα χωρίς χρονική περίοδο έγκρισης.

Pin It