• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Καθημερινά, πολλοί υποψήφιοι «πελάτες» με παίρνουν τηλέφωνο και με ρωτούν για το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας.
Κάθε φορά που υποβάλλομαι σε αυτό το ερώτημα η πρώτη σκέψη που περνάει από το νου μου είναι αρνητική. Κι αυτό διότι κάποιος που σκέφτεται σοβαρά την κατασκευή ιστοσελίδας για την παρουσίαση των προϊόντων  ή των υπηρεσιών του δεν πρέπει να ξεκινάει με την αναζήτηση του «φτηνού».
Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι από τα δεκάδες τηλεφωνήματα μόνο ένα καταλήγει σε μελλοντική συνεργασία. Η κατάσταση αυτή με είχε βάλει σε σκέψεις και αναζήτησα τους «φτηνότεροΚόστος ιστοσελίδαςυς» συναδέλφους που θα αναλάμβαναν τα project που τελικά δεν ανατέθηκαν σε εμένα.
Χωρίς να αναφερθώ επώνυμα, δεν έχει εξάλλου κανένα νόημα, ακούστε μερικά παραδείγματα για το κόστος:
•    Κατασκευή ιστοσελίδας από 65 €
•    Κατασκευή e-shop από 150 €
•    Κατασκευή δυναμικού website με κόστος από 70 €
Σκέφτομαι λοιπόν και απορώ: Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να αγοράσει τις ίδιες υπηρεσίες  με κόστος φθηνότερο κατά 50-80% ;
Ας εστιάσουμε λίγο περισσότερο στις παραπάνω προσφορές.
Στο website που βρήκα την 1η προσφορά διαβάζω με προσοχή την συνολική παροχή υπηρεσιών και βλέπω στο τέλος της περιγραφής:
Κατασκευή ιστοσελίδας από 65 € / έτος
Φτηνή ιστοσελίδαΩραία λοιπόν, έπεισαν τον πελάτη,  που νόμισε ότι βρήκε χαμηλότερο κόστος κατασκευής ιστοσελίδας και μετά από 5-8 χρόνια θα φτάσει να έχει πληρώσει πολύ περισσότερα χρήματα από την δική μας πρόταση.
Για την  2η πρόσφορα  είμαι πολύ επιφυλακτικός αφού σκέφτομαι ότι ένα πιστοποιητικό ασφαλείας απαραίτητο για χρηματικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, έχει κόστος από 80 ευρώ ανά έτος. Διαβάζω λοιπόν αναλυτικά τα χαραχτηριστικά του ηλεκτρονικού καταστήματος που αναφέρει η προσφορά και , όπως το περίμενα, δεν υπήρχε πουθενά η αγορά του πιστοποιητικού αυτού. Σκεφτείτε λοιπόν αν θα συνεχίσει τις αγορές από το e-sop σας κάποιος που δεν θα βλέπει την πιστοποίηση ασφάλειας.
Για την 3η προσφορά πράγματι είδα αρκετά καλά χαρακτηριστικά αλλά, οι κρυφές χρεώσεις κρύβονταν στην μετέπειτα τεχνική υποστήριξη. Βέβαια κάποιος μπορεί να σκεφτεί: Τι να την κάνω την μελλοντική υποστήριξη; Ένα απλό website θέλω να έχω για να παρουσιάζω την εταιρεία μου στο internet.  Αυτό ελάτε να το ξανασυζητήσουμε όταν θα δείτε μια hackαρισμένη front page με περίεργα συνθήματα και εικόνες.
Το καλύτερο slogan σας που αφορά το κόστος ιστοσελίδας σας το άφησα για το τέλος.Κόστος κατασκευή ιστοσελίδας

Ιστοσελίδα με ... € , δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδας, δωρεάν domain name.

Οι παραπάνω υπηρεσίες στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν αφού αυτοί οι συνάδελφοι "κρατάνε" τον έλεγχο της ιστοσελίδας.Έτσι αν για οποιοδήποτε λόγο (δυσαρέσκεια ή ακριβή παροχή υπηρεσιών, κτλ) θέλετε να σταματήσετε την συνεργασία μαζί τους δεν θα είναι ευκολο να δώσετε την διαχείριση της ιστοσελίδας στο νέο συνεργάτη σας.
Πριν, λοιπόν προχωρείστε στην συνεργασία για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας ρωτήστε για τις παραπάνω λεπτομέρειες και αποφασίστε μόνος σας ποια είναι η οικονομική κατασκευή ιστοσελίδας.

Pin It