• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

Backlinks και serp

backlinks and serpΜετά τις τελευταίες αλλαγές του αλγορίθμου της Google πολλοί κάτοχοι ιστοσελίδων είδαν το site τους να κατρακυλάει κυριολεκτικά 5-10 σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης για συγκεκριμένα keywords.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν ώστε να βρεθείτε μπροστά σε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Τους πιο σημαντικούς μπορείτε να τους διαβάσετε στο άρθρο μας  Γιατί η ιστοσελίδα μου "έπεσε" στις μηχανές αναζήτησης

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δώσει μία απάντηση σε αυτούς που παρ' ότι έχουν κτίσει χιλιάδες backlinks δεν μπορουν να βρεθούν σε καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης (Search Engine Results Page).

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στους επιχειρηματίες να προσλάβουν ένα ειδικό σύμβουλο σε θέματα προώθησης ιστοσελίδων και προσπαθούν τις περισσότερες φορές μονοι τους να βελτιώσουν την θέση της ιστοσελίδας τους στις μηχανές αναζήτησης.

Προσωπικά βλέπω ανταγωνιστές των πελατών μου να δημιουργούν σήμερα backlinks στα ίδια website που δημιούργησα εγώ πριν λίγες ημέρες. Οκ, δεν είναι κάτι που δεν επιτρέπεται! Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι που προσπαθούν να πάρουν έναν συνδεσμο προς την σελίδα τους είναι η αξία του κάθε συδέσμου. Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού ένα link από ένα συγκεκριμένο blog μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για ένα site και μηδενική σημασία για κάποιο άλλο.

Τα 6 σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

  1. Οι σύνδεσμοι να προέρχονται απο ιστοσελίδες που πραγματεύονται σχετικό θέμα με την δική σας ιστοσελίδα.Δημιουργία backlinks and serp
  2. Οι σύνδεσμοι να είναι dofollow.
  3. Στη σελίδα που τοποθετείτε το link προς την ιστοσελίδα σας να μην υπάρχουν δεκάδες άλλοι συνδέσμοι προς άλλες ιστοσελίδες.
  4. Οι σύνδεσμοι να προέρχονται από ιστοσελίδες με υψηλό page rank.
  5. Να μην χρησιμοποιείτε την ίδια λέξη κλειδί στα backlinks που δημιουργείτε.
  6. Να αποφύγετε προγράμματα που δημιουργούν αυτοματοποιημένα backlinks.
Pin It