• 6930418488
  • Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 21:00

HTML 5 και CSS3

 

Τί είναι η HTML;

Η Html είναι τα αρχικά των λέξεων HyperText Markup Language, που μεταφράζεται  ως Γλώσσα Χαρακτηρισμού Υπερ-Κειμένου.

Κάθε σελίδα που εμφανίζεται στο Internet είναι ένα αρχείο γραμμένο με τη γλώσσα HTML  που περιλαμβάνει το κείμενο της σελίδας, τη δομή της και τους συνδέσμους προς άλλα έγγραφα, εικόνες ή άλλα μέσα. Ο φυλλομετρητής (web browser) παίρνει τις πληροφορίες από τον web server, τις μορφοποιεί και τις εμφανίζει κατάλληλα για το σύστημά μας. Διαφορετικά προγράμματα φυλλομετρητή μπορεί να μορφοποιούν και να εμφανίζουν το ίδιο αρχείο με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τις δυνατότητες του συστήματος στο οποίο τρέχουν και τις επιλογές διαμόρφωσης του προγράμματος του φυλλομετρητή.

Η HTML 5  είναι το νέο τελευταίο πρότυπο για την HTML.

Η προηγούμενη έκδοση της HTML, HTML 4.01, δημιουργήθηκε 14 χρόνια πριν.Το διαδίκτυο έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Παρόλο που η HTML5 είναι ακόμη ένα έργο σε εξέλιξη, τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν πολλά από τα νέα στοιχεία HTML5
Η HTML5 είναι μια συνεργασία μεταξύ του World Wide Web Consortium (W3C) και το Web Hypertext Application Technology Working Group (WHATWG).

Η νέα αυτή γλώσσα προσφέρει καλύτερη εμπειρία στο χρήστη και δυνατότητα καλύτερου σχεδιασμού της ιστοσελίδας.

 

 Τι είναι η CSS;

Η CSS είναι μία γλώσσα προγραμματισμού που το όνομά της προέρχεται  από τα αρχικά των λέξεων Cascading Style Sheets , που μεταφράζονται ως Διαδοχικά φύλλα στυλ.

Μέσω αυτής μορφοποιείς τα  αντικείμενα και τα κείμενα  των ιστοσελίδων με σαφήνεια και ιδιαίτερη ευελιξία έτσι ώστε να εμφανίζοντε στον περιηγητή ως εξαιρετικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα.

Η css 3 είναι η τελευταία έκδοση της γλώσσας υποστηρίζεται από όλους τους web browsers και δίνει ως αποτέλεσμα ένα εκπληκτικό σχεδιασμό ιστοσελίδας.

 

Pin It